31 oktober 2012

Carl Larsson

Jag har alltid varit svag för Carl Larsson det är nåt med hans bilder som tilltalar mig. Jag tror att det är färgerna och miljön. Så när jag stöter på tavlor med hans motiv så är det som dom säger ta med mig hem. Sen varierar jag i det oändliga, plockar ihop, lägger undan, travar på golvet mot en vägg, sätter dom i olika sammanhang eller blandar upp med andra saker, ja listan är lång.

30 oktober 2012

Vitt

Var på second hand i går hittade en stor vit skål som är lite annorlunda. Jag bar omkring på skålen ganska länge innan jag bestämde att den fick följa med hem. Bara det är ju lite knasigt för den kostade inte många tior. Skålen är nog inte så gammal det står LIVE Design under. Det är nån blandning mellan spiskumm och sockerkaksform

29 oktober 2012

Ljusbox

Ljusbox en riktigt spännande sak den kan användas när och hur som helst. Den kan användas efter årstider och innehållet får man själv bestämma. Jag är så glad för just min som jag vann hos CAISA K 

28 oktober 2012

Min telefon

Min telefon är röd och den funkar perfekt. Den kan vara lite trög när det ska ringas mobilnummer men då gäller det att snurra väldans fort på nummerplattan så funkar det med.

Loppis fynd

Idag får det bli sockerkaka och tända ljus. En loppis fyndad skål och en gammal visp,men...men det där med att vispa förhand är...njaa...det blir elvisp.

27 oktober 2012

Garn och stickor

Nu när kylan kommer smygande behövs det varmt om händer och fötter. Jag stickar i ullgarn det är värmande.

Burkar med rött

Nu blir det och fortsätta att smyga in lite advent här. Gamla burkar med band till kransar och paket.
Jag skickar vidare en Adward I love your blog, nu ska jag bara skicka till 5 stycken och det är inte lätt . Jag vill att alla ska få varsin så ni andra, jag tokgillar er oxå.    fint och fult    Ett Rött Monogram    fru fix och trix    Vardag och fint    interiorguiden  Ni bjuder på så mycket fint. Tack och kram. Anna

26 oktober 2012

Plåt burkar

Det känns och märks att hösten håller på att lämna över till vintern. När Lussekatten väljer att ligga på soffan istället för att jaga möss ute och jag köpt julenar och amaryllis. Plåtburken med blommor har fungerat som kryddburk i väldigt många år och doften sitter kvar. En blandning av nejlikor, kanel, kardemumma,ingefära och kryddpeppar.

En blå stund

En blå stund  med Te någon gång under dagen. Blandade tekoppar och en kanna med färg och former som tilltalar mig.

25 oktober 2012

Detaljer

En gammal resväska med fina detaljer hittade jag på Röda Korset idag. Priset var 25 kr och sen halva priset på det, då känns det lite sådär jobbigt med så lågt pris. Sen gillar jag när man gör fynd men.. men.. jag lämnade av en kasse med icke behövande grejor så då blev det genast lättare. Nu ska min dotter Mimmi få den och hon ska göra en hundsäng. Ska bli spännande och se resultatet. Men jag klurar lite på locket..det måste väl bort.
Sen så fick jag en utmärkelse idag av queenofkammebornia och det värmde, jag tackar från mitt hjärta.

Kaffe

Kaffekvarnar har sin historia. Slitage och doft visar att dom har används flitigt. Min mormor satt alltid på en stol nära spisen och malde sitt kaffe. När jag blundar och tänker på det, så kan jag känna doften av kaffe.

24 oktober 2012

Möss

Möss är ju söta när dom är av tyg. Böcker är jag oxå svag för så det blir alltid en eller ett par jul-inspirerande med härliga bilder.

Vitt och orange

Vitt och orange dom färgerna tilltalar mig. Nu är det så att det är färgerna på mina hushållsvågar. Den orange tar 12 kg och den vita 250g. Det finns så häftiga nya vågar men på nåt vis gillar jag dessa. Som med nästan allt annat så har jag funnit dom på loppisar den vita för en 10:a och den orange för en 20:a. Sådana dagar går jag ut genom dörren och tänker Yes...

23 oktober 2012

Böcker

Böcker om bak och mat inspirerar mig. Den lilla burken för bakpulver är så fin så man skulle kunna ha den med sig överallt.

Pall

En gammal pall tar inte så stor plats. Man kan ha många, trava dom på varandra, fösa under bordet eller ta den med sig till en lämplig plats. Måla dom i olika färger och ha dom var och en för sig eller alla tillsammans.

22 oktober 2012

Att blanda

West Germany vaser har jag visat innan, har ett antal och hittat alla på olika loppisar. Jag gillar dom för att man kan blanda hur som helst.

Klockor

Det här med tiden är rätt kul när man har gamla klockor. Det tickas högt om dom så därför låter jag dom stå still, med olika tider. Så har man då dagar när tiden inte är så viktig, kan man välja någon tid som passar.

21 oktober 2012

Vill du läsa ?

Hoppsan så kom dom gamla böckerna fram idag. Helt underbara både bilder och text. Vill du läsa Del 1 och Del 2 av Elsa Beskow och Herman Siegvald. Böckerna är tryckta del 1. 1955 och del2. 1958. Dom har bott här länge och tillhör mina kära ägodelar.

Höst färger

Höstväder och höstbilder. Lite pumpor som dekoration på en gammal spegel ger ett djupt intryck. Loppis fyndade färgklickar som halsband och broderi

20 oktober 2012

Gammalt

Gammalt kan vara så mycket, det kan förbli gammalt, det kan också bli som nytt och det kan vara nytt som ser gammalt ut. I alla fall så är pallen  och broderiet gammalt. Pallen har fått en annan kostym och broderiet har inte fått någon plats ännu. Carl Larsson hade ju varit väldigt gammal nu, men det finns bilder av honom som är rätt så ny tryckta och då blir det gammalt som blir nytt.

19 oktober 2012

Vitt och svart

En gammal sockerlåda har fått hjul och fungerar som förvaring. Där samsas gamla och nyare kuddar. Min favorit är den vävda väggbonaden som inte fått någon fast plats ännu och den har bott här rätt länge.