31 januari 2013

Lite vårfärger...

Att pigga upp sig med vårfärger känns rätt. West germany vas i grönt och ett broderi med blommor. Halsbandet innan, jag klippte itu det och färgerna finns fortfarande kvar fast som träpärlor i lösvikt.

Fulla tallrikar...

Fulla tallrikar av knappar och träpärlor i olika färger. Knappar från secondhand, pärlor och kulor från halsband. Jag köper halsband begagnat och sen har man en massa pysselkulor. Det är bra att ha hemma när det kommer småfolk på besök, då tindrar deras ögon och skapandet sätts igång.

30 januari 2013

Röda och rosa färger...

Slaskigt och blött väder idag, då får det bli ett färgglatt och vårigt inlägg. En burk från ira i Danmark, med knalliga röda och rosa färger.

Blå loppade saker...

Onsdag idag, men i måndags var det ledig dag och då tog jag en tur till Pingstkyrkans secondhand. Min dotter Mimmi hade ledigt från plugget så hon följde med, hon älskar att läsa så då passar ju deras minibibliotek bra och det fick följa med ett gäng böcker hem. Ja en blå tallrik till samlingen hittades, jag har sagt det förut strunta inte i den där snygga tallriken för att den är ensam, ni kan hitta fler på andra ställen. Sen blev det en trasmatta, som egentligen inte var en matta utan en väggbonad. Ja så det kan vara, en väggbonad med fastknutna träkulor. Då kommer saxen fram och kulorna klipps bort. Jag fick då både matta och ett gäng träkulor.

29 januari 2013

Att samla på sig lite fint papper...

Att skapa en fin och personlig paket, det tycker jag är roligt och innehållet blir då mer personligt. Då är det bra att ha lite presentpapper hemma. Så nu förvarar jag dem i denna lilla tunna eller papperskorg, ja jag vet faktiskt inte vad den är till för. Men i alla fall så har jag funnit den på loppis för några år sen, då är det så med den som med annat som är lite speciellt, här flyttas det runt till olika platser i huset.

Tunna koppar och lite guldkant

Idag känner jag för blå tunna koppar och lite guldkant. När barnen var små så ville de ha finkoppar till söndagsfikan. Och det hade vi alltid, de valde och dukade, sen drack vi alla kaffe med mjölk. Guldkanten idag får vara en loppad guldram. 

28 januari 2013

Tofsar eller tassels

Gamla lampskärmar kan man hitta för en billig peng på loppis och secondhand.  Den här lampskärmen gillar jag med sina fina veck och de fastsydda banden. Sen kan man ju tillföra några tofsar eller tassels som de också kallas. Dessa tofsar har jag köpt på secondhand för en tia styck. Det som jag kan tycka vara svårt är att hitta en lampfot som passar till skärmarna.

Bolstertyg och semlor

Bolstertyg från förra lördagens loppisrunda, jag har inte bestämt om det ska bli kuddar av tyget. Men något som jag vet är att det fikades semlor i helgen.

27 januari 2013

Sista söndagen i Januari...

Sista söndagen i januari och lite snöfall i morse. Här har ungdomarna åkt skridskor på sjön och hundarna lekt i snön. Sen vankades det ugnstekt falukorv och potatismos. Men här gillas det inte att gå ut om man är katt, Lussekatten sitter hellre i fönstret och kikar.

Glas för blommor...

Små och tunga glas med massor av hål i. Äldre blomställning där blommorna fördelades i hålen. Nu används det säkert oasis till vissa arrangemang. Jag tycker att det är både praktiskt och snyggt att sticka ner pennor. Sen gillar jag den gröna färgen på glaset, så de kikar jag efter på loppis.

26 januari 2013

Lappteknik med tapeter...

Jag har samlat på mig tapetstuvar i olika mönster och färger. Tanken är att det ska bli någon form av fondvägg. Lite som lappteknik, ja kanske det påbörjas till sommaren.

Stickning och lillfrallan...

Veckans stickning är vantar i mjukaste ullgarn. I natur och gammelrosa, jag kommer också att brodera på vantarna. Lillfrallan har blivit stora killen, redan 13 veckor och ett riktigt charmtroll.

25 januari 2013

Tulpaner och brudslöja

Ja det blev tulpaner och brudslöja från den lokala affären. Brudslöja nu tänker ni, ja varför inte och det funkade ju rätt bra, lite vårigt blev det också. Fast nu känns det som våren är långt  borta :)

En gammal Regent...

Inte för att jag syr på Regenten, men den fungerar säkert. Jag gillar formen, färgerna och det oranga Regent märket. Så på en bra plats får han vara, min symaskin.

24 januari 2013

Broderad plåtburk...

Det blir alltid något över, när jag försöker att skapa en viss ordning bland mina prylar. En plåtburk med ett tryck som ser ut som det är broderat på burken. En burk som det varit karameller i från början och sen hittade jag den på loppis.

Bälten och en Bubbla...

Bälten och livremmar är något som jag köper på secondhand. De ska helst vara lite speciella och gärna med fransar. Jag har lite andra användningsområden till dem och inte bara runt midjan. Tavlan med bubblan är ett canvastryck.

23 januari 2013

Saker som glöms bort...

Oj...så hittade jag denna kryddhylla med plastlådor hos mig själv, ja så kan det vara att jag ställer undan och sen glömmer bort. Men fram med den, nu ska den fyllas med små saker som band, knappar och annat. 

MÖLNLYCKE, EAGLE och J&P COATS

Gamla trådrullar med fina spolar i trä och med namn som Mölnlycke, Eagle och J&P Coats. Jag gillar formen och trådrullen i trä ligger så bra i handen. Men nu ska den ju inte ligga där utan sitta på symaskinen, men så kommer det inte att bli för dom är för fina för att köras slut på. Så nu får det bli en runda med symaskinen, fast då med tråd på plastspole. 

22 januari 2013

Lampa med drag i ...

Hittade en plåtlampa på Röda korset, sådär lastgammal är den inte men den fyller sin funktion. Jag gillar när man kan hissa upp lampan och sen dra ner den igen när det behövs. Ja man kan bli så där lagom glad och go för femtio kronor.

Rund förvaring...

Lite av röran på mitt arbetsbord. Nån form av förvaring är ju bra och allt blir genast lite lättare att hitta. Så svarta askar på hög att förvara knappar, broderigarn av ull och lite annat smått. De skönaste knappar kan man hitta på loppis och få en hel påse för en tia. Stickningen är i lovikkagarn och jag stickar en tub, som inte är riktigt klar än men det får bli något värmande.

21 januari 2013

Halsband och Carl Larsson...

Jag fortsätter kvällen med lite loppissaker och ni undrar klart om jag aldrig köper något nytt. Jo...det händer, det finns verkligen kontraster här på gammalt och nytt. Det är den där känslan att blanda gammalt och nytt. Saker som inte syns för att dom har blivit över får plötsligt ett nytt liv. Halsband i trä som ingen ville ha,får ligga på fatet tills jag kommer på något att använda de till. Sen vet ni som är här och kikar att jag är extra förtjust i Carl Larsson, så en tavla i veckan blir det ungefär :)   Och tack för alla goa kommentarer, de värmer så gott.

Uppsala Ekeby och en kräfta

Lite mer från mitt loppisbesök i helgen. Gamla tallrikar från Uppsala Ekeby och en skärbräda med kräftmotiv. Jag är ett fan av just Uppsala Ekeby och har redan denna modell med spiralen fast i grönt, nu hittade jag fyra i gult och hoppas på att vid ett annat tillfälle hitta fler. Det är lite så jag gör på mina rundor, det kan lätt bli att man inte bryr sig om tallrikar och annat bara för det inte är 6,8 eller 12, så tänk på att ni kan finna fler vid andra tillfälle. Skärbrädan med kräftan är ju inte aktuell vid denna årstid, men den blir fin på kräftkalaset i Augusti.