31 maj 2013

Med hem från promenad...

Lite med från promenaden. Hundkex, förgätmigej, syrener och lupin.
En kinesisk tallrik som fastnat i betong och den vistas utomhus sommartid.

30 maj 2013

Jag fortsätter...

Jag fortsätter med lite sommarkänsla. En underbar dag och kväll. Nu ska jag ta på mig strumpor, skogsskor och ut på tur med hundarna. Det finns ju små surrande kryp som sticks, så det gäller att täcka kroppen lite :)

Sommar sommar...

Kan det bli mer sommar än så här, ja Carl och Karin Larsson förknippar jag med svensk sommar.

29 maj 2013

En härlig tid...

Det är en härlig tid nu, med alla sköna sommarblommor som man kan frossa i.

Tidig fika...

Tidig fika kan ju inte vara fel. Serveras den i fina tallrikar och med silverskedar så blir det lite högtidligt. Trevlig Onsdag till er.

28 maj 2013

Goda att titta på...

Goda att titta på, ja det kan ju räcka. Men jag tänkte baka småkakor och kikar runt efter något nytt recept. Ja jag får först kolla igenom receptet, en kaka som jag kommer att baka är hallongrottor, den hör liksom sommaren till.

Akleja...

Akleja är en av våra äldsta trädgårdsväxter. Här hos oss trivs de alldeles utmärkt. De frösår sig själva och är snabbväxande. kikar man lite extra så kan man hitta de i skogen runt huset. Aklejan är min favorit och när den blommat färdigt så brukar jag klippa bort några av de vissna stjälkarna, för då brukar den få nytt liv igen.

27 maj 2013

I huvudet på en hund...

Blev det någon rabarberpaj...Nej. Blev det något bad...Nej. Ja vad har hon då hittat på, jo visserligen regnade det, men nu räcker det faktiskt med blommor!!!  Jag blev sne och pinkade på hennes nyplanterade pelargon.

Något med rabarber...

Hej Måndag...Nu blir det först frukostkaffe och strömavbrott några timmar.
Då ska jag passa på att leta upp lite rabarber. Det ska bakas paj eller något annat med dessa syrliga vackra stjälkar i eftermiddag.

26 maj 2013

Vad hände och hitta ett fel...

Vad hände med sommarvärmen? Jag som fick en röd fin solstol av mina barn idag. Det går ju inte att inviga den utomhus så kyligt som det är. Nej, här får det till lite värme inomhus.

Att fira med tårta...

Grattis till alla mammor på mors dag. Det får man fira med tårta och blommor.

25 maj 2013

En brud...

Ett gammalt bröllopsporträtt från en svunnen tid.
En vacker okänd brud som hängt väldigt länge på min vägg. Tavlan fann jag i en låda på en auktion.

Vad passar bättre...

Vad passar bättre så här en lördag, jo varför inte ett gäng gröna och lila tillbehör till middagen. Nu börjar den där tiden när grönsaker och rotfrukter blir lite billigare och nu kan man känna att tomaterna luktar tomater.

24 maj 2013

Ännu mer färg...

Ännu mer färg, ja sån är jag. Orange som solen är de här stjärnorna.
 Det är därför som jag har dem överallt. Träpärlorna kommer från halsband som jag köpt på secondhand. Ha nu en trevlig fredagskväll.

Det är ju konstigt...

Det är ju konstigt att man alltid måste ha någon blomma eller växt till. Ja, jag tyckte att det var tillräckligt med lavendel, pelargoner mm. Men så fel man kan ha, klart det får plats med lite till. Så nu far jag iväg och köper något att hänga på altanen. Vi ses...

23 maj 2013

Så kom den tillbaka...

Sommar sommar sommar...så kom den då tillbaka efter några dagars frånvaro. Helt plötsligt så vände vädret och det blev den ljuvligaste kvällen, så nu blir det promenad. Trevlig kväll till er :)

Sommarkuddar...

Sommarkuddar, ja kanske lite romantiska. Jag har använt ett bomullstyg och virkade dukar som jag köpt på secondhand.

22 maj 2013

Regn, sol och icke romantisk...

Idag har vädret verkligen varierat, regn och sol. Envis som jag är så åkte tvätten fram och tillbaks.
Jag har också hunnit med att skifta lite tavlor, loppisfyndade tavlor med vackra barnmotiv. Nu håller jag på att färdigställa de romantiska kuddarna och jag känner inte mig ett dugg romantisk.

Lite seg i starten...

Jag behöver nog två koppar kaffe för att få fart på kroppen. Lite regn och dis ja så ser det ut nu. Först promenad och sen lite måste sysslor.

21 maj 2013

Rosor och virkad spets...

Nu ska det sys romantiska sommarkuddar. Rosor och virkad spets på bomullstyg.

Lite som ska göras...

Nu är frukosten avklarad och full fart med hundarna ut i skogen. Sen får jag se om det blir något annat gjort i förmiddag :))

20 maj 2013

Drömma sig bort...

Nu när det närmar sig semestertider, så vill man kanske drömma sig bort.
Böcker om Paris och Berlin. Ja nu är det inget innehåll i dem. Utom tomma lådor som ser ut som böcker och varför inte förvara små sommarminnen i dem.

Alla färger...

Nu är det en härlig tid med alla färger i naturen. Varje dag ser man något nytt, nyanser i grönt och alla blommor som vill komma fram.

19 maj 2013

Nu laddar vi...

Nu laddar vi både med ved och för hockey-VM. På våren görs det saker för vintern. Mannen är klar med veden som ska värma oss. Nu laddar vi för hockey-VM och det blir nog en och annan jordnötsbåge :)

Det sa bara slurp...

Wow...vilken fredag och lördag vi haft, med det underbaraste vädret. Regn idag och det behövdes verkligen, det sa bara slurp så sögs det upp av naturen. Så nu på förmiddagen har de här grabbarna legat och gottat sig på altanen, igår låg de i plurret.

18 maj 2013

Pingstafton...

Nu blir det att njuta av det fina vädret. Så det blir grillning och umgänge med vänner. Ha en trevlig pingstafton :)

En kaka till kaffet...

En kaka till kaffet denna soliga dag. Nu blir det en tur ner till sjön, man får passa på att njuta av det fina vädret.

17 maj 2013

Kan det vara bättre...

Kan det vara bättre, vilket underbart väder och vilken temperatur. Kom precis hem från sjön, hundarna har badat och det fanns inte ett enda knott (ännu). Nu är man så där härligt dåsig av värmen.

Värme och fika...

Vilket underbart väder vi har nu och det ska visst hålla i sig i pingst också. Kan det bli bättre :) Lite värme nu, så blommorna får lite hjälp på traven. Ha en trevlig Fredag och glöm inte bort att Fredagsfika :)

16 maj 2013

Att virka...

Att virka med mattrasor går i perioder. Det brukar bli mattor och sittunderlägg.
 Det är lite som med allt annat, har man väl börjat så är det svårt att sluta. Jag förvarar trasorna i plastbackar, lite tråkigt men väldigt praktiskt och sen kan man stapla dem på höjden.

Bolstertyg...

Jag sydde kudden innan jul och köpte bolstertyget på secondhand. Nu ska den få vara golvkudde ett tag och få komma ut på altanen fina dagar.

15 maj 2013

Sagobok...

En gammal sagobok med underbara akvareller. Den ger sommarkänsla.

Secondhand...

Tavlor från secondhand. Ja lite fel årstid nu, men vackra motiv från slutet av sommaren. Augusti kan ju vara en lagom månad att sätta fram de.

14 maj 2013

Ut i naturen...

Detta är vad som syns på den vanliga rundan...