31 juli 2013

Imorgon får det gärna...

Imorgon får det gärna bli en solig dag. Nu har det regnat i två dagar och det behövdes, så lite sol imorgon blir bra.

Ja, det är inget jag rekommenderar...

Jag visar min antika brandspruta och med ett utförande precis som en spruta. Ja, den är inget jag rekommenderar att ha som syfte att släcka bränder. Men lite speciell och charmig är den. Den hänger där mest för syns skull och den riktiga brandsläckaren hänger på ett annat ställe.

30 juli 2013

Lite på kvällskvisten...

Lite på kvällskvisten, ja det var häromkvällen. Är sugen på lite nya blommor men hejdar mig ett tag till.

Jag kan inte annat än tycka om...

Jag kan inte annat än tycka om att det regnar och är mulet. Första regnet sen midsommardagen. Man glömmer lätt bort de vilda djuren som far illa av denna värmen och då menar jag inte de större som kan ta sig till sjöar för att dricka. Utan de andra som igelkotten tex. Nu funderar jag på om det är dags att stänga till fönstren...har inte kollat, men det blir väl till att torka upp lite innanför :)

29 juli 2013

Så där lite halvskuggigt bakom...

Så där lite halvskuggigt bakom dörren, ja nu hänger det en  JOHN BAUER tavla där. Det finns en till här någonstans och hitta den så där snabbt är inte enkelt. Eftersom jag skiftar tavlor ofta och ställer undan, så tar det en stund att leta fram.

Nu märks det...

Nu märks det på blommorna ute att det varit en snustorr sommar. Även om de blir vattnade så är det inte dumt med regnvatten. Men min pelargon i köksfönstret som får en skvätt vatten när jag kommer på det, trivs alldeles utmärkt och växer så man får huka sig.

28 juli 2013

Knappt så det fladdrade för vinden...

Knappt så det fladdrade med vinden. Detta är ungefär det som jag gjort idag, färgat ett tygstycke rött med batikmönster. Men det kommer svalare dagar och då blir det nog fart igen.

Inget gammalt...

Vilken dag och vilken värme, det kan man kalla tropisk. Minsta lilla försök till att göra lite nytta så flyter jag nästan bort...så nu latar jag mig istället och det är inte heller fel. Tallrikar och kannan kommer från Lions. Inget gammalt utan från Ikea, men i gammalt utförande.

27 juli 2013

Innan jag fattade att några...

Innan jag fattade att några kuddar åker inte ut idag, så har jag hunnit med en del. En snabb loppisrunda, först ut var Lions. Där inhandlade jag en kökssoffa, gamla pardörrar och lite annat som rymdes i en kasse. Nu är det så att jag har ingen stor bil som loppisbil, utan en Mini Cooper och då förstår ni hur proppfull den brukar vara. Men jag kan liksom inte låta bli att köpa en soffa och pardörrar för 550 kr. Lösningen blir hämtning på onsdag med mannens bil och släp. Varför kuddarna inte åker ut idag beror på regnet som smyger omkring och inte öser på.

26 juli 2013

Den här boxen är en av...

Den här boxen är en av jättemånga fina saker som trycktes in i bilen när vi varit ute på våra semesterutflykter. Nu ska den fyllas med något och sen ska locket på. Ha en trevlig fredagskväll.

Risgrynsgröt mitt i sommaren...

Idag blev det frukostgröt, ja det blev risgrynsgröt mitt i sommaren. Ha en bra fredag och glöm inte bort att fika.

25 juli 2013

Hoppsan nu blir det...

Hoppsan nu blir det blått igen. Jag har sytt ett par väskor av tyget jag färgade för ett tag sedan. Ja nya idéer kommer nästan hela tiden och jag går på nästa projekt. Ha en bra kväll.

Ja det är inget som jag planerar...

Godmorgon och vi hoppas på en härlig dag. Jag fortsätter med mitt blåa porslin, ja det är inget som jag planerar, det blir bara så. Blått och sommaren hör liksom ihop. Idag ska jag ta och bjuda en kär vän på go-fika.

24 juli 2013

Under parasollet...

Under parasollet passar utmärkt att sitta och äta glass. Då tar jag fram en hel hög med blandade tallrikar och ställer på bordet. Det ska vara enkelt och behöver inte vara så välplanerat. Ha en trevlig kväll.

På något vis passar det...

På något vis passar det så bra med blått porslin när det är sommar.
Ännu en solig dag, så alla andra måsten får vänta.

23 juli 2013

Att se genom en spetsgardin...

Att se genom en spetsgardin från övervåningen. Jag visade i ett tidigare inlägg hur man enkelt fixade ett myggfönster. Gör en fönsterram som passar att klämma fast med fönsterhasparna. Häfta fast en spetsgardin som är tät och det fungerar alldeles utmärkt som myggfönster. Ja, så blir det så mycket snyggare också. Har ni ingen spetsgardin liggandes så rusa iväg till första bästa secondhand, jag lovar att ni hittar där för en eller två tjugor.

Det var igår ...

Det var i går som vi fikade paj och vaniljvisp. Dessa härliga utedagar med värmande sol. Det kanske rent av blir fika ute idag med. Bara sitta ner en stund med en kopp kaffe, ja allt är så mycket godare utomhus.

22 juli 2013

Jag har tagit fram mitt retro...

Ännu en ljuvlig dag och här går det på halvfart. Nu ska mannen fixa middag och det är ju inget jag protesterar över. Jag har tagit fram mitt retro förkläde...inte till honom utan för att det är så fint att titta på.

21 juli 2013

Idag har det gått lugnt...

Idag har det gått lugnt tillväga, några fönster och en dörr har fått lite uppfräschning med ny färg. Annars har jag suttit under parasollet och virkat lite. Stråhatten hittade jag på secondhand igår för en tjuga. Den kommer väl till pass nu. Jo, det randiga som ligger på bordet är en matta från Ikea och det finns alltid nya användningsområden till det mesta.

20 juli 2013

Redan tidigt i morse...

Redan tidigt i morse körde jag en sväng, för att kolla in två secondhandsbutiker. Där var det folk...Men några fynd hittade jag som den här biten med mormorsrutor. Här hänger den på tork i solen efter en tvätt i tvättfatet. Nu blir det kvällskaffe i solen...Ha en trevlig kväll. 

19 juli 2013

Ännu en härlig dag...

Ännu en härlig dag även om solen inte varit framme hela dagen. Här i flocken finns det blandat med badare, det finns de som är lite försiktigare och inte gärna går för långt ut och så finns det en Schäfer som inte har några begränsningar alls sommar som vinter, grunt eller djupt, rent eller skitigt och då gäller det också att man är en bra simmare...och i den kroppen finns bara muskler. 

Ibland har man tur...

Ibland har man tur att det finns så goda havreflarn att köpa. Då fyller jag upp en kakburk och kan ägna mig åt något annat än bakning. När jag ränner runt på secondhand så hittar jag så här fina linnehanddukar. Ja det är inte för ofta som turen är där...men rätt som det är så händer det.

18 juli 2013

Men det är ju torsdag...


Oj vilken blåsig dag det varit och vad är det för veckodag. När man har långledigt och inte har någon koll på dagarna så blir jag lite vimsig. Men det är ju torsdag och då så klart Ernst...eller. Jag fortsätter att virka under tiden som Ernst fixar och det utav mina mattrasor som jag hittar lite här och lite där på secondhand.

Det är nästan för bra...

Det är nästan för bra, att kunna gå en promenad klockan nio på kvällen och plocka en stor bukett vilda blommor. Det är de där ljumma kvällarna som man gillar bäst.

17 juli 2013

Vilken dag det varit...

Vilken dag det varit, med strålande sol och riktigt varmt. Jag söker mig till skuggan ibland och försöker utföra andra sysslor än att bara lata mig. Jag klippte ut en väska av det färgade tyget och sydde en stund. Det var inte länge jag höll på med det... Nu blir det kvällspromenad med hundarna.

Sommarbär och färgglada skålar...

Sommarbär och färgglada skålar piggar upp. Här skiner solen och det är 25 grader i skuggan. Det får nog bli ett dopp i eftermiddag. Skålarna kommer från Ikea är prisvärda och passar till det mesta.

16 juli 2013

Marinblått som fladdrar för vinden...

Marinblått som fladdrar för vinden, ja så blev det. Lite ringrostig som jag är när det gäller batik, så började jag lite försiktigt och väldigt enkelt. Jag använder ett lite kraftigare bomullstyg ca 2 meter och vikten är ca 900 g. Jag använder 2 paket färg eftersom jag vill ha det riktigt mörkt. Nu ska jag klura ut något att sy av tygstycket.