31 augusti 2013

Hittade dessa saker för under 4 tjugolappar...

Det blev en runda till grannstadens secondhand som drivs av Pingstkyrkan. Jag var inte alls på loppishumör idag, gick mest omkring och glodde. Efter vi hade fikat så blev det lite bättre fart och då hittade jag dessa saker för under 4 tjugolappar. Ljusstaken blir nog mitt bästa köp idag, gillar färg och form. Så nu ska det eldas på i kvällsmörkret.

30 augusti 2013

Fint tyg och en massa veck...

En bild på en gammal lampskärm, ja det kan man ju tycka vad man vill om. Men jag vill tillföra mig själv lite ny inspiration och då passade det in med fint tyg och en massa veck i form av denna skärm.

Fattar inte vad fort det rusar på...

Fredag igen...fattar inte vad fort det rusar på, känns som det bara är måndag och fredag i veckan. Det blir lite av varje idag, jag ska hämta mitt röda täcke på kemtvätten och det blir spännande att få se resultatet. 

29 augusti 2013

Idag blir det stora nypon...

Förra veckan var det små nypon som blev trädda på ståltråd och formade till en ring. Idag blir det stora nypon och då som dekoration ute. Känner ni lukten av nyponrosens blad som luktar så där lite gammaldags sovrumsparfym...

Det kan också vara fint att ha udda...

God morgon och det blir säkert en ny fin dag. Det lutar åt att det blir kaffekalas idag. Som ni redan vet så finner jag det mesta av mitt porslin på loppis och secondhand. Jag hör rätt ofta att människor säger, åh vad synd att det bara är två utav de kopparna eller tallrikarna. Men köp ändå, nästa gång så hittar du lika på ett annat ställe. Det kan också vara fint att ha udda koppar i samma färg.

28 augusti 2013

Gult, orange och grönt...

Repris på höstens första färger. Gult, orange och grönt som senare i höst övergår till alla orange och bruna nyanser.

Nu blir det vantar...

Att ta tag i stickningen efter sommaruppehållet var riktigt kul. Nu blir det vantar i ljusblått ullgarn.

27 augusti 2013

Att vara övervakad...

Nere vid sjön finns det två ugglor som gör så att man inte känner sig ensam. De sitter där troget både dag som kväll.
Hur de har kommit dit...vet jag inte, men det finns säkert en fin historia bakom. 

Stolen var en av alla saker...

Svart och gult tillsammans lyser upp. Ja, gullris ihop med min pinnstol med extra hög rygg blir bra, i alla fall några dagar. Stolen var en av alla saker som trycktes in i min bil på väg till och ifrån Öland i somras. Har jag talat om att jag betalade 50 riksdaler för den, ett bra sommarpris.

26 augusti 2013

Och det känns helt okej...

Wow...vilken dag, jag har gjort allt annat än det jag planerade och det känns helt okej. Vi har grillat och fikat köpekakor och bara latat oss. Solen är så där lagom skön nu och jag tar varken ner markiser eller rullgardiner, utan in med allt ljus som finns.

Jag hade rätt många planer...

Jag hade rätt många planer för dagen, men tiden bara sticker iväg och nu ligger jag efter...ah det kommer fler dagar.
Promenad i det fina vädret har det blivit och kanske jag bakar en äppelkaka senare.

25 augusti 2013

Jag går gärna omkring utan strumpor...

Lite på kvällskvisten och det känns direkt att det blir lite kyligare. Mörkret kommer här redan innan klockan blivit 21.00. Jag går gärna omkring utan strumpor långt in på hösten, men nu vet i tusan om de inte åker på i alla fall en stund på kvällen.

Vill man ha sig en färgkick av...

Vill man ha sig en färgkick av gult, orange, grönt och annat höstlikt så kika runt på promenaden och låt sånt som man får plocka följa med hem. Rönnbärsgele passar bra till söndagssteken och ugnsstekta äpplen. Plåtasken kommer från secondhand och fanns i mina gömmor.

24 augusti 2013

Gräddkannor eller mjölkkannor...

Lite mer från hyllorna i köket. Gräddkannor eller mjölkkannor, ja det är nog vanligast att de används till kaffe-mjölken. Mina har jag hittat på olika secondhand butiker för en tia stycket. 

Ja det blev Farbror Blå...

Nu har Pyrola fått en likasinnad, Ja det blev Farbror Blå. Underbara muggar att dricka sitt morgonkaffe i. Muggar med motiv från Elsa Beskows figurer.

23 augusti 2013

Glasburkarna som användes till att...

Jag gillar verkligen de här gamla glasburkarna som användes till att konservera i, finns säkert många som gör det än idag. De finns att hitta på loppisar och secondhand för allt mellan en tia och några tjugor. Snygga och praktiska till mycket som att ha blommor, äpplen och en massa annat i.

Om det nu skulle vara så att orken...

Fredag igen...och sommarväder. Här är ett par bilder från ett hörn i köket och om det nu skulle vara så att orken tryter till att baka, ja varför inte ha böcker om bakning framme som inspiration. Men fredagsfika blir det...fast köpt sådan :) 

22 augusti 2013

Jag tycker att det är...

Gullris heter det, tack Eva för att du friskade upp mitt minne. Jag tycker att det är höstigt och vackert i ett stort fång. Men vilken sommardag vi fick, först startade den upp med regn och övergick till en varm och härlig dag. Nu ska jag plocka fram garn och stickor. Det känns som det är dags för lite stickning nu. 

Jag brukar ta med min ryggsäck...

Jag brukar ta med min ryggsäck, ifall jag har tänkt att bära med något hem från promenaden. Men inte igår, däremot hade jag en plastkasse i midjeväskan. Så det fick följa med hem nypon, vildäpplen, rönn och lite gula kvistar som jag inte kommer ihåg namnet på. Nu ska jag fixa med det ute och det kostar inte en krona. Lite längre armar fick jag, men det är ju bara bra.

21 augusti 2013

Har jag visat min röda låda...

Jag tror inte att jag visat min förstaförband låda. Nu kallar jag den ej för det, eftersom jag förvarar broderigarn i den och då blir det den röda lådan med vitt kors. Ja tänk vad det finns många användningsområden till det mesta och förbandsmaterial har jag på ett annat ställe.

Jag kör en liten repris...

Soligt härligt väder idag och jag kör en liten repris från i somras. Jag ska försöka kicka igång mig själv nu, för här händer det inte mycket. En trevlig dag till er.

20 augusti 2013

Jag ändrar om lite på mina hyllor...

Jag ändrar om lite på mina hyllor i köket så länge och väntar in tiden tills något större projekt får fatt i mina händer. Nu ska jag iväg på en grillfest och vi hoppas på att det fina vädret håller i sig ett par timmar till.

Än kikar solen in genom köksfönstret...

Än kikar solen in genom köksfönstret och inte ett dugg besvärande. Sensommar och vår är det bara härligt när solen skiner på frukostbordet och det finns inte en tanke att stänga ute den.

19 augusti 2013

När sommaren lämnar över till...

När sommaren lämnar över till hösten får jag ett sug av att fixa här hemma. Ja det brukar inte räcka med att städa, utan jag vill gärna måla eller tapetsera någonstans. Ja ja få se hur länge jag kan hålla mig lugn.

Nu är det en ny vecka...

Nu är det en ny vecka och jag tycker tiden bara rusar iväg. Semestrarna är säkert slut för de flesta och skolorna börjar. Jag vill inte säga det, men när jag var på morgonpromenaden...ja det är höst på gång.

18 augusti 2013

Jag försöker verkligen att stå emot...

Jag försöker verkligen att stå emot att börja tända ljus, men nu är det så grått och risigt väder. Så fram med de minsta ljusen som finns i detta hus.
I år har vi knappt blåbär och kantareller finns inga alls. Men björnbär är det gott om och vet ni vad, jo den gamle hunden han äter direkt från buskarna.

17 augusti 2013

Jag insåg när jag närmade mig...

Jo då vi hamnade på Lions secondhand, lite småsaker fick följa med hem och detta täcket för 50 kronor. Helt och fint men en behövande tvätt är vad som fattas. Hjärnsläpp fick jag...nog, jag insåg när jag närmade mig min tvättmaskin, modell större...att detta kommer aldrig att gå...så klart fick jag bara in halva täcket. Jag som alltid fixar att tvätta täckena som jag köpt. Men kosta vad det vill för rent och fräscht ska det bli, så på måndag blir det en tur till kemtvätten. Så om en vecka ska ni få se det röda täcket i sin helhet.

Nu blir det loppistur...

Nu blir det en loppistur med dottern, ska bara bestämma vilken stad jag ska köra till...Ah vi drar lott...

16 augusti 2013

Falurött och rosa flocks blir...


Falurött och rosa flocks blir fint ihop lite så där på kvällskvisten och det är några timmar kvar innan mörkret lagt sig. 
Nu känner jag doften av kaffe, ha en trevlig kväll.

Skulle det nu vara så att det spöregnar...

Fredag och nästan helg...igen. Det blir en morgonbild med solen som smyger in genom fönstret. Skulle det nu vara så att det spöregnar idag, så kan jag tala om att fotot är taget igår morse...Ha en bra dag och glöm inte att fredagsfika.

15 augusti 2013

Det sägs...

Det sägs att det ska komma in sol och värme nästa vecka, så än är det inte över. Vi tror på fler sådana här dagar.