31 oktober 2013

Nu börjas tiden...

Nu börjas tiden med hyacinter och varar ända fram till jul. Även om jag tycker att det blir tidigare och tidigare för varje år, så är det svårt att låta bli att köpa dem.

En salig blandning...

En salig blandning på bordet med mitt morgonkaffe, ja det är nytt och gammalt. Koppen kommer från Lagerhaus och är i en grupp med fyra koppar som bildar FIKA.

30 oktober 2013

Kanske har jag för mycket färg...

Vilken skitdag jag haft...allt som jag trodde jag skulle hinna med idag, det gick åt pipsvängen. Början på det roliga tog slut redan vid middagstiden med en brinnande huvudvärk...men nu känns det bättre när jag har myst med de små frallorna i sängen, ja här får bara SMÅ hundar tillträde till sängarna. Nu blir det minnen med färg, kanske har jag för mycket färg, ah...nu fixar dottern Te i köket.

Nu så...

Nu så blir det full fart, ja det är på tiden. Att det ska vara så svårt att komma igång vissa dagar. Jag ska bara göra en massa grejer nu på förmiddagen...ja ni vet allt det där vanliga och sen allt det där andra som är lite roligare.

29 oktober 2013

Det susade till rejält...

Det susade till rejält när stormen drog förbi, några nedblåsta träd och strömlöst. Visserligen kom jag hem, några timmar senare och lite sicksack mellan trädtopparna...och så klart alltid klädd med ficklampa, det finns små nätta ficklampor som platsar så bra i väskan eller fickan. Nu är strömmen tillbaka och det blir inte mycket gjort här ikväll...kan jag lova.


28 oktober 2013

Kan man ha för många...

Kan man ha för många gamla plåtburkar...ja absolut, men det kan också vara svårt att göra sig av med vissa. Den mindre burken är en kryddburk och den kommer från min mormors hem, efter mormor hade min mamma den, också som kryddburk och nu finns den hos mig.

Nu blir det morgonkaffe...

Nu blir det morgonkaffe och sen de vanliga sysslorna. Kanske jag kan sitta ner en stund sen och sticka en liten vante till, snabbt och lätt. Jag får nog packa mig en liten sova över väska innan jag åker hemifrån...kanske kommer jag ej hem i kväll pga. stormen...men det vet jag i morgon.

27 oktober 2013

Nu varnas det...

Nu varnas det för oväder, ja något i stil med stormen Gudrun och det hoppas jag verkligen inte. Då var vi utan el och vatten i nästan 2 veckor...men det kan ju inte bli lika illa, för då rensades det bort väldigt många träd. Ja i alla fall så förbereder vi oss med ved, ljus, ficklampor och vatten. Innan idag så var det nästan 15 grader varmt och helt vindstilla. Jag gick i skogen och spanade in julgranar och tittade på allt det vackra.

Detta gamla tvättfat...

Jag tog en runda till en annan stad i går och in på secondhand. Fick med mig detta gamla tvättfat för 35 kronor och det passade utmärkt till hyacinterna. 

26 oktober 2013

Men jag tycker att det är mysigt...

Det är något konstigt med att man alltid dras med i det här med tidiga julkänslor...men jag tycker att det är mysigt. Några hyacinter, ja rättar sagt 6 stycken och så klart årets glögg. Hyacinterna får vänta tills i morgon med att komma ner i något som jag köpte på secondhand för 35 kronor och ni får också vänta tills imorgon med att se...en trevlig kväll till er.

En dag utan planer...

En dag utan planer, ja så känns det nu men det kan nog bli lika blandat som på bilderna. Det lutar åt en loppisrunda och kanske hittar jag några fler kulljusstakar. Det kan också bli bak eller bara soffhäng med stickning...

25 oktober 2013

Nu har jag tjuvstartat...

Nu har jag tjuvstartat och hängt upp den minsta ljusslingan som jag hittade. Det räckte inte med det, jag köpte också hyacinter och det skyller jag helt och hållet på affären som tagit hem dem...Tavlorna är motiv av John Bauer...passar bra med lite mörka skogsmotiv nu på sluttampen av hösten. Ha nu en trevlig kväll.

Tillfällig plats...

Kommer ni ihåg att jag köpte denna röda vagnen på secondhand för några veckor sedan. Nu har den fått en tillfällig plats och serverar böcker bland annat. Den röda stora vasen är en West Germany och den har jag haft ett par år, det var när jag hittade den som jag blev förtjust i just West Germany.

24 oktober 2013

Nu får det bli röda hjärtan...

Nu ska det bli röda hjärtan och andra julmotiv. Om jag bara visste vart mina julmönster finns, ah jag får börja leta...

Här är det små pumpor...

Här är det små pumpor som pryder med sina former. Jag chansar inte med att sätta ut en stor pumpa på nedersta trappsteget, för här finns det hanhundar och då pinkar man in sitt revir på sånt som inte brukar finnas där...

23 oktober 2013

En snabb förändring på kort tid...

En snabb förändring på kort tid...ja på så där 10 minuter. Jag fick ett infall, som det kan vara ibland och då görs det med en gång. Det tog inte lång stund att byta ut böckerna på hyllan till lite mer passande för årstiden...klart!!

Kanske familjen ropar hurra...

Kanske familjen ropar hurra!!! För det har inte blivit någon äppelkaka än...men jag skyndar på med mina sysslor och dagen är inte slut.

Idag ska det bli äppelkaka...

Idag ska det bli äppelkaka igen...undrar om familjen tröttnar snart, inte jag i alla fall. Men det ska göras lite annat också, hundarna ska vaccineras och jag ska försöka få bort fläckar på en jättelång julduk som jag köpte för 35 kronor. Kanske jag lyckas med fläckarna eller inte. Ni får se den om den blir fläckfri...Ah ni får nog se den ändå, fast då lite kortare om fläckarna inte går bort.

22 oktober 2013

I härlig ull...

Nu håller jag på att sticka barnvantar i härlig ull. Jag får prova mig fram med storleken så det blir till att besöka några barn och deras små händer. Mina barn har vuxit ur barnstorleken och gått över till vuxenstorlek...

Flyttar runt och gör det lite nytt...

Jag flyttar runt och gör det lite nytt...det behöver inte alltid tillföras nya saker för att det ska kännas annorlunda. Kika in hos Hildas hem hon har ett fint inlägg idag.

21 oktober 2013

Jag ska inte säga att jag samlar...

Jag ska inte säga att jag samlar på röda gamla tallrikar, men jag försöker att få ihop ett gäng och det är inte lätt om man inte betalar en hel del för dem. Nu finner jag en och annan på loppis, så kanske längre fram i tiden.

Nu har det sista...

Nu har det sista av sommaren plockats bort och jag tar en kopp kaffe efter middagen.

Det är lite märkligt...

Ny vecka och helgen bara sprang iväg. Det är lite märkligt det där när man letar efter vissa saker, då dyker de aldrig upp. Jag är på jakt efter ett större virkat överkast som jag kan färga. Det som jag har är vitt och kommer så att förbli. Jag får släppa tanken om att hitta ett, för då dyker det säkert upp.

20 oktober 2013

Jag köpte min första påse...

En gammal plåtburk från England fick följa med hem från loppisrundan igår. Jag köpte min första påse med skumtomtar och så klart ska man ju testa det nya istället för att hålla sig till de vanliga rosa tomtarna. Skumtomtar med knäcksmak, ja...nu undrar ni ju så klart vad jag tyckte...jag köper nog rosa tomtar i fortsättningen.

Oj vad glad jag blev...

Oj vad glad jag blev när jag såg denna gigantiske kulljusstake igår på loppis. Varje gång som jag varit hos det gamla paret och druckit kaffe har en likadan ljusstake varit tänd och jag har alltid tyckt att den är något extra. Nu hände det som jag inte trodde var möjligt, den stod där mitt framför mig och för endast 25 kronor. Så nästa gång som jag är hos det gamla paret så ska jag berätta att jag har en likadan. Den pyttelilla röda kulljusstaken har jag haft rätt länge, den matchar bra...

19 oktober 2013

Saker som fick följa med mig hem idag...

Det fick följa med mig en hel del från rundan idag. En West Germany golvurna 51 cm hög. Jag har ju en förkärlek till just West Germany keramik. Jag betalade 125 kronor och det var ett riktigt bra pris.
Den gigantiske ljusstaken får ni se mer av en annan dag. Röda gamla tallrikar är inte ofta jag hittar, men de som dyker upp och med rätt pris får följa med.
Galgarna av trä,tjocka och robusta var mitt i prick för ett kommande projekt längre fram. 5 för 5 kronor styck och de kommer så småningom att få lite färg på sig.
Det blev också en tavla, plåtburk, sybågar,stickor,sporre,krita och lite annat smått. Den vackert målade "brädan", jag vet faktiskt inte vad det är...men skulle nog bli fin som underlägg till något, tids nog finner den sin plats.