30 november 2013

Sista dagen i november...

Sista dagen i november och här ska det bli kalas i kväll. Så nu ska jag fara runt med dammsugaren och sen har jag nog och göra resten utav dagen...lite som kul före jul.

29 november 2013

Ni vet ju redan...


Ni vet ju redan att jag är extra förtjust i de gamla granarna av trä, så här kommer en till. En gammal tavla med vintermotiv gjord av Elsa Beskow har också fått sin plats. En trevlig kväll till er.

Fredag och snart ska första...

Fredag och snart ska första ljuset tändas. Jag har redan haft hyacinter bra länge och bytt ut dem efter hand. Hämtade hem några granar och fixade med belysning förra helgen. De stod så rakt och grant...ända tills det började blåsa, ja det får jag försöka och säkra upp på något vis. Tack för alla fina kommentarer och välkomna alla nya besökare.

28 november 2013

Om det är svårt...

Om det är svårt att komma på något att ge bort till julklapp, så är böcker alltid rätt. Nu finns det hur många härliga mat och kokböcker som helst. De passar både till man och kvinna.

De är rätt så skrymmande...

Nu kan jag snart plocka fram mina gamla granar i trä. De är rätt så skrymmande men bra att förvara, för då delar man på dem. Jag hittar mina granar på loppis och secondhand. Nu är det rätt tid att leta granar på loppis, när det är säsong.

27 november 2013

Jag funderar på några nya...

Jag funderar på några nya kuddar med materialet ovan. En tavla från secondhand och textiltryck från Stil & Stoff. Jag har inte bestämt tyg på baksida, men återkommer med färdigt resultat.

Några julklappsinslagningar...

Några julklappsinslagningar med vävda band och en virkad stjärna. Ni undrade efter virkmönster på de ljusa stjärnorna och jag är ledsen att jag inte kan skriva ner det...jag har letat och försöker komma på vart jag lagt det, men sorry det var ett bra tag sen de gjordes. Men jag är säker på att ni hittar liknande i äldre virkböcker/häften. Jag googlade på snöstjärnor och det kom väldigt många mönster där. Om ni klickar på bilden så kan ni nog se hur mönstret är gjort. Dessa röda stjärnorna har jag köpt på Röda Korset, en påse för knappt några pengar alls. Tack för alla fina ord och ha en bra dag.

26 november 2013

Lite här och lite där...

Lite som på bilderna...lite här och lite där, ja det ska nog bli ordning på mig med. Jag har glömt bort hur det är att ha valp, eller kan det vara så att hon är på tok för busig...ja så måste det vara. En trevlig kväll till er.

En stund över och lite plock i köket...

En stund över och lite plock i köket. Det blev blev lite ändring bland koppar och muggar. Nu ska jag ut i skogen, solen skiner och det är några minusgrader.

25 november 2013

Med de vackraste stjärnorna...

Virkade snöstjärnor till jul, vackert och en gammal tradition. Vill ni inte virka själva så kika in på secondhands butikerna, där hittar ni säkert små påsar med de vackraste stjärnorna.

En vecka före advent...

En skottkärra med ut i skogen och den fylls med lite av varje. Sen lite pyssel och allt står rakt...tills det börjar blåsa, det behövs förankras något hm...det får jag fundera på.

24 november 2013

Ibland är det så att det finns roligare saker...

Ibland är det så att det finns roligare saker än just det som var planerat. Men ett fönster i köket är klart till advent och de andra ska också få stjärnor...men det blir en annan dag. En trevlig söndagskväll till er.

23 november 2013

En gammal koppargryta...

En gammal koppargryta med hyacinter och cyklamen blir ihop en fin adventsplantering. Jag har flyttat in den inomhus och det blev bra.

Jag ska hämta hem...

Ny dag och först några morgonsysslor sen blir det skogen. Jag ska hämta hem en gran som ska lysa upp utomhus.

22 november 2013

Det blev mest apelsiner och hyacinter...

Efter en eftermiddag med en mindre utflykt med fika och mat så är jag proppmätt. Jag kom hem med mest av apelsiner och hyacinter mm...nu blir det till att tända ljus och dricka kaffe. 

Idag var tanken att jag skulle...

Idag var tanken att jag skulle börja med att fixa i fönstren inför advent, men det sprack redan i starten...vi sticker iväg på utflykt istället. Det kommer fler dagar :))

21 november 2013

Nu klurar jag på...

Jag har inhandlat mig några färgade stjärnor och nu klurar jag på vart de ska hänga. Adventsstjärnor kan man ju också ha på andra ställen än i fönstren...vi får se vart det blir.

Mina favoriter...

Mina favoriter på rad, kuliga kul-ljusstakar med eller utan allmogemålning...jag vill knappt säga det men här är det fortfarande regnigt och så grått.

20 november 2013

Inte äkta men rätt så kul...

Inte äkta men rätt så kul ändå, stickad apelsin från Lagerhaus och de finns i sortimentet denna julen också.

En titt i köksfönstret...

Ännu en grå och mulen dag, man får göra det bästa av sådana dagar och pigga upp sig med lite juligt. En titt i köksfönstret och några hyacinter på bordet.

19 november 2013

Idag är det 5 veckor...

Jag kör på med mer julinspiration och idag är det 5 veckor till julafton hur kan det vara möjligt, tiden bara rusar iväg...

Jag väntar nog en vecka till...

Det märks att vi behöver ha lite mer ljus inomhus så grått som det är ute. Jag väntar nog en vecka till innan mina stjärnor kommer upp, under tiden så fixar jag lite julinspiration. Tack för alla fina kommentarer de värmer.

18 november 2013

Nu har det kommit...

Jag har inte bakat pepparkakor ännu...men än är dagen inte slut. Tro det eller ej, nu har det kommit ljusslingor i granriset och det känns helt okej. Min kanel och kotteslinga flyttas runt och röda virkade sittdynor åker fram.

Efter det så tänkte jag...

Ny dag, ny vecka och himmel vad snabbt tiden rusar på. Jag ska ut i skogen och hämta hem lite mer granris. Efter det så tänkte jag baka pepparkakor, det ligger en liten deg och väntar. Men det brukar alltid komma något annat i vägen...

17 november 2013

Det blir lite som nytt...

Nu har vi druckit kvällskaffe och jag ska sätta mig ner och bläddra i julböcker. Det blir lite som nytt varje år eftersom det är vid den här årstiden som de plockas fram. Kopparna kommer från Lagerhaus och blir nog mina favoritkoppar nu och ett tag framöver...ja nu tänker ni väl, köper hon nytt :) Ja det händer...

Pyssel och härliga julfärger...

Pyssel och härliga julfärger, ja den tiden börjar nu. När jag körde hem i går kväll,  såg jag flera trädgårdar med julbelysning och ett par fönster med stjärnor. Hur tidiga är ni...