31 december 2013

Vinter, höst, sommar, vår och vinter -2013

30 december 2013

Jag fortsätter att...

Jag fortsätter att städa och sortera i vindsgarderoben, waldorfdockorna ska få tillbaka sina kläder...ska bara hitta dem först. Detta tar tid och de har legat undanplockade i säkert 17 år. 

Detta blir förmodligen de sista...

Detta blir förmodligen de sista hyacinterna för denna gången och julen. Nu dyker det snart upp tulpaner och semlor i butikerna, men jag har redan sett att de har kommit...så snart.

29 december 2013

Ni kommer att få se mer ut av detta...

Vi rensar i vindsgarderoben men kommer knappt nån vart, utan blir nostalgiska. Mannen blir sittande med gamla fotografier och priser. Jag fastnar bland gamla loppisfynd och barnens leksaker. Ni kommer att få se mer ut av detta för genast fick kameran vara med...Trevlig kväll till er.

En för kasta och en för spara...

Söndag idag men det struntar jag i, här ska det inte vilas utan röjas i vindsgarderoben. Mannen säger att det ska vara två högar, en för kasta och en för spara...jag måste ha minst fyra högar, kasta, spara, skänka och kanske. Vi får se hur det blir.

28 december 2013

Det blev en runda...

Det blev en runda på förmiddagen med 2 loppisbesök. Det var väldigt lite folk, så gott om plats och även fika fanns det tid för. Jag fick med mig lite av varje från plåtburkar till ett färgrikt grytunderlägg.

27 december 2013

Allt tar mycket längre tid...

Ja det ska jag erkänna att någon mjuk pepparkaka har det inte blivit ännu. Jisses vad allt tar mycket längre tid nu med helgdagar...handla mat och sen in på rean osv...det funkar lika bra med kakor på bild nu.

Jag ska även byta ut...

Först de vardagliga sysslorna sen blir det bak och då en mjuk pepparkaka. Jag ska även byta ut de överblommande hyacinterna mot nya. En trevlig fortsättning till er.

26 december 2013

Efter julmat och kalas...

Efter julmat och kalas blir det en lugn stillasittande kväll...mm det får allt bli lite ris ala malta ikväll.

25 december 2013

Inget vinterväder...

Inget vinterväder i sikte...så det blir mest julfirande inomhus.

Vi fortsätter...

Vi fortsätter att fira jul, idag fyller dottern år. Jag önskar er en fin fortsättning på juldagarna.

23 december 2013

Här händer det grejer...

Här händer det grejer, jag försöker klä granen och saker försvinner. Doris har lagt beslag på tomteluvan, så nu är den omskakad och tilltufsad...

Nu blir det morgonkaffe så här dan...

Nu blir det morgonkaffe så här dan före dan...sedan ska skinkan griljeras, några blommor lämnas och lite annat blandat.

22 december 2013

Men visst längtar vi efter snön...

Blandade bilder från vintern som än så länge är grön här i söder. Men visst längtar vi efter snön, en trevlig kväll till er alla.

Idag blir det en sån där fixar dag...

Idag blir det en sån där fixar dag med lite av varje, men först ska jag dricka kaffe och ta mig några skorpor, vi ses senare.

21 december 2013

Imorgon kommer...

Imorgon kommer den riktiga granen in och tills dess pryder mina granar i trä bordet. Barnen tycker de tar lite väl stor plats...det går snabbt och lätt att få granarna platta, bara att dela.

Här fortsätter jag med...

Här fortsätter jag med julklappsinslagning det blir en salig blandning av randigt, virkat, gammalt och nytt.

20 december 2013

På eftermiddagen innan...

På eftermiddagen innan mörkret kommer är det ett behagligt mysigt ljus med tända stjärnor. Jag tror att vi är lite sena med att ställa in den stora julgranen men det blir på söndag och det har alltid varit så...bäst att hålla på traditionerna.

Fredag och här...

Fredag och här händer inte mycket mer en de vanliga sysslorna. Vi var ju på Ikea igår det blev många timmar. Så trött och mätt efter deras julbord som var helt okej...glömde så klart kvar två paket vid sidan om kassan, så en resa till för mannen idag.

19 december 2013

Det verkar som de trivs med det...

Mina gamla granar flyttar jag omkring och det verkar som de trivs med det. Plåtburkarna hade jag tänkt att fylla med pepparkakor...snart. En trevlig kväll till er alla.

Bara till jul...

Tavlor som bara kommer fram en kort tid och lagom till jul. Det blir lite nytt varje gång de plockas fram och de har hängt med sen barnen var små. Det var på den tiden när jag satt sent på kvällarna och broderade. Nu ska det bli en tur till Ikea och några inköp till en av våra pojkars lägenhet...kanske blir det deras julbord också.

18 december 2013

Ingen jul utan äpplen...

Ingen jul utan äpplen...nu ska jag försöka komma ihåg var jag ställde min äppelljusstake för så där en 10 år sen mm... tror minsann jag ska leta i en vindsgarderob.

Kottar och nötter...

När det råder brist på dagsljus så håller jag tillgodo med lite julinspiration i form av kottar och nötter. Efter morgonbestyren så blir det en tur ut i skogen jag ska leta upp en passande gran.

17 december 2013

Det är ju klart att Ernst ska vara med...

Det är ju klart att Ernst ska vara med och sprida julinspiration med sin nya bok. Den innehåller många härliga recept och en hel hög med juliga fina bilder.